Over Wehl en Nieuw-Wehl

Over Wehl en Nieuw-Wehl

In de dorpen Wehl en Nieuw Wehl wonen circa 6.900 mensen. Het dorp Wehl beschikt over een gezellig centrum met een oud karakteristiek en een nieuw gedeelte. Het is een hechte gemeenschap met een rijk verenigingsleven. Het Koningin Beatrixcentrum is het ontmoetings-centrum van Wehl met meerdere faciliteiten. Tegenover dit pand staat de nieuwe huisvesting van woonzorgcentrum Oldershove. Naast het KBC staat basisschool Het Timpaan. Iedere donderdagmiddag is er een warenmarkt aan de Grotestraat in Wehl.

Het dorp Wehl krijgt er met Heideslag een nieuw woongebied bij. In dit gebied net even ten zuiden van de spoorlijn Arnhem – Winterswijk verrijzen de komende jaren 200 tot 400 woningen.

Verder is pal aan de A18 het regionale bedrijventerrein A18 Bedrijvenpark in ontwikkeling. De bereikbaarheid van Wehl is erg goed. Er is een treinstation met een verbinding naar Arnhem en Doetinchem en het is gelegen aan de A18.

In het dorp Nieuw Wehl is met de Lage Horst III enkele jaren terug de laatste woningbouwuitbreiding gerealiseerd. De sport- en dorpsaccommodatie de Horst is het middelpunt voor het verenigingsleven. Verder is Nieuw Wehl vooral bekend door Fatima zorg. Dit is een instelling voor mensen met een matige tot zeer ernstige verstandelijke beperking.

Afbeelding van een buurt in Wehl

Te downloaden:

Twitter