Over Schöneveld

U bent hier: Home / Schöneveld / Over Schöneveld

Over Schöneveld

Schöneveld is een naoorlogse wijk met hoofdzakelijk laagbouwwoningen dichtbij het centrum en kent geen specifieke wijkdelen. Wel is er in de bevolking een tweedeling waarvan de Van Hogendorplaan de splitsing maakt. Je zou kunnen zeggen dat deze straat de wijk splitst in een gedeelte van met name koopwoningen (Schöneveld Zuid) en een gedeelte sociale huurwoningen (Schöneveld Noord).

Er wonen circa 2800 inwoners waarvan er relatief veel 65+ zijn. Maar hier moet bij vermeld worden dat er een groot woonzorgcentrum in de wijk staat. Dit woonzorgcentrum Schavenweide heeft een multifunctionele rol vanwege de ligging midden in de wijk. Publiekstrekker speeltuin Schöneveld is een voorziening die veel bewoners (niet alleen uit de wijk) trekt. Daarnaast bevindt zich er onder andere een buurtsuper (de Spar), tuincentrum Vriezen, Basisschool obs Hogenkamp en een praktijkschool voor voortgezet onderwijs.

In Schöneveld Noord is een groep bewoners actief, genaamd Projectgroep Schöneveld, die jaarlijks activiteiten voor en door de wijk organiseren.

Twitter