Over Noord

U bent hier: Home / Noord / Over Noord

Over Noord

De wijk Noord bestaat uit een diversiteit aan buurten. Die verscheidenheid wordt gevormd door het type bebouwing, variërend van zeer ruim opgezette buurten tot buurten met een hoge bebouwingsdichtheid. Ondanks dat heeft de wijk een tamelijk groen karakter. 

Site Woondiensten bezit het grootste deel van de huurwoningen. Het park Horsten ligt als een groene long door de verschillende Horsten. Het westelijk deel van de wijk grenst direct aan de Kruisbergse bossen. De wijk kent een aantal actieve wijkverenigingen, sportverenigingen, twee basisscholen en een instelling voor het voortgezet onderwijs. Er zijn over de wijk verspreid een tiental speelvoorzieningen. Het afgelopen jaar is het noordelijke deel van de wijk (Horsten) en het gebied rond het van Zadelhoffplein opgeknapt. Het hemelwater is afgekoppeld en de straten opnieuw ingericht, het groen vervangen en de speelvoorzieningen vernieuwd.

Het verkeer blijft de gemoederen in Noord bezig houden. De gemeentelijke voorstellen rond de herinrichting van de Haareweg en de Kruisbergseweg zijn verdeeld ontvangen. De gemeente hoopt met de nieuwe maatregelen een evenwichtige verdeling van de verkeersdruk te bereiken.

Afbeelding van een bijeenkomst in 't Trefpunt

Twitter