Over Dichteren

U bent hier: Home / Dichteren / Over Dichteren

Over Dichteren

Over Dichteren

De wijk Dichteren bestaat uit Dichteren, De Hoop en Wijnbergen.

Dichteren

De wijk Dichteren bestaat uit buurten met verschillende bouwkundige karakters.  Centraal in de wijk ligt een plein met daaraan een woonzorgcentrum, een (para)medisch centrum, een aantal basisscholen, kinderopvang en een supermarkt. Midden door de wijk loopt de Groene Wig, een groene long die vanaf de historische kern van Dichteren naar het Wehlse Broek steeds ruiger wordt. Dit gebied vormt de belangrijkste speel- en recreatievoorziening. De voetbalvelden van VIOD zijn deels ook bestemd voor openbaar gebruik. De wijk is bereikbaar via de snelweg, via de trein (station De Huet grenst aan Dichteren), met de streek- en stadsbus en via diverse fietspaden.

De Hoop

De Hoop is direct na de Tweede Wereldoorlog gebouwd door (de) woningbouwvereniging  ‘De Goede Woning’ om het woningtekort in Doetinchem aan te vullen. De houten huizen aan de spoorlijn stonden er het eerst. De straten zijn aangelegd met het puin van de bombardementen van het centrum. De straatnamen herinneren aan de bevrijding van Doetinchem door het Canadese leger. Het Canadese leger heeft een begin gemaakt met de aanleg van het Canadapark. Naast het park heeft de wijk een wandelgebied en een ruime speeltuin. In het verenigingsgebouw Fort Garry Horse zijn veel activiteiten. In de wijk staat een Vrije (basis)School.

Wijnbergen

De ontwikkeling van nieuwbouw in Wijnbergen kent een lange aanloop op papier. Er zijn inmiddels ca. 250 woningen gebouw en nog ca. 90 in ontwikkeling. Er wordt nog steeds uitgegaan van een totaal aantal woningen van 749. De eerste woningen zijn in 2013 opgeleverd. In Wijnbergen woont een mix van jonge gezinnen, alleenstaanden en ouderen .

Een nieuwbouwschool voor speciaal onderwijs (VSO de Isselborgh) is miv schooljaar 2016/2017 van start gegaan.

In een groot braakliggend terrein is een vijver, een mooi wandelgebied en een hondenlosloopterrein.

Miv najaar 2017 kunnen fietsers door een tunnel onder de Europaweg door naar Dichteren en omgekeerd.


Afbeelding van een bewonersavond in Waterrijk

Te downloaden:

Twitter