Over De Huet

U bent hier: Home / De Huet / Over De Huet

Over De Huet

Over De Huet

De Huet, inclusief Het Weerdje, bestaat uit een oppervlakte van 245 ha en is gelegen tussen de Oude IJssel, de Liemersweg en de spoorlijn Arnhem/Winterswijk. Op peildatum 1 januari 2017 wonen zo’n dikke 10.250 inwoners in de wijk De Huet, waarvan zo’n 2195 jeugdigen tussen de 0 en 18 jaar. Ten opzichte van het gemiddelde van Doetinchem ligt het aantal jeugdigen hoog. Er zijn er namelijk wat meer kinderen tot 15 jaar woonachtig. Het percentage 65 plussers is daarentegen relatief  wat lager in De Huet.

De Huet

De Huet is in verschillende fases gebouwd in de jaren ’80. Voor Doetinchemse begrippen lag de wijk ver van de stad, in het weiland, in de klei. De wijk is voor forensen goed ontsloten. De snelweg ligt dichtbij, de wijk heeft zijn eigen treinstation en er rijden bussen. Er is een aantal voorzieningen in De Huet. De Bongerd springt hier van het meest in het oog. Er is een concentratie van diverse winkels met het aanbod van dagelijkse benodigdheden, maar er zijn ook kappers, een cafetaria en een apotheek. Bij de Bongerd hoort ook een sporthal inclusief een café annex ontmoetingsplaats en aan de andere kant een kerk, een judo-school en een wijkcentrum. Op het bedrijventerrein is een grote fitness studio en op Sportpark Zuid zijn diverse sportvelden te vinden. Ook de Brandweer heeft daar zijn locatie. Bewoners recreëren veel in de wijk zelf. Midden door de wijk loopt een groene zone. Aan de noordkant ligt het genoemde Sportpark Zuid. Aan de Zuid- en Westkant de Wehlse Broeklanden en de Belder, met een Pitch&Putt + horecavoorziening.

Het Weerdje

De eerste uitbreiding van Doetinchem aan de andere kant van de Oude IJssel is Het Weerdje, een klein vooroorlogs woonwijkje en lintbebouwing langs de Wijnbergseweg en Dichterseweg. Vanaf de jaren ’70 is de buurt in kleine fases verder bebouwd. Kenmerkend zijn de tien woonlagen hoge verzorgingsflat Het Weerdje, het Worpplein met weiland en De Bleek, het open veld langs de Oude IJssel, waar periodiek festiviteiten worden georganiseerd. De buurt wordt omzoomd door lokale fietsverbindingen. Aan de rand is een grote parkeerplaats, de Varkensweide, die tevens wordt gebruikt voor evenementen.


Afbeelding van de opening speeltuin Bastinglaan

Te downloaden:

Twitter