Activiteiten & voorzieningen

Activiteiten & voorzieningen

Activiteiten & voorzieningen

Scholen

Aan de Wolborgenmate liggen twee basisscholen, AnderZ (CB) en OBS de Huet, aan het Lavendelveld liggen eveneens twee basisscholen, OBS de Plattenburg en Octa en in het Weerdje ligt OBS Canadaschool. Aan de Slotlaan ligt een school voor speciaal onderwijs (VSO de Isselborgh). Alle scholen hebben samenwerking met kinderopvang en BSO.

(Gezondheids)zorg en sociale ondersteuning

In het Weerdje staat Woonzorgcentrum  het Weerdje. Verspreid over het gebied zijn verschillende huisartsen gehuisvest. Aan de Bongerd bevindt zich Wijkcentrum De Zuwe, uitvalsbasis voor het buurtcoachteam. Hier vinden ook een aantal activiteiten plaats zoals een knutselclub en de kinderdisco.

Winkels en horeca

De Bongerd is het centrale plein in het gebied. Hier bevindt zich een supermarkt, een aantal kleinere winkels en een apotheek. Hier is ook een snackbar en een afhaalchinees. In de sporthal aan de Bongerd bevindt zich een een café en horecagelegenheid, waar ook eenvoudige maaltijden genuttigd kunnen worden. In de wachtruimte van het station tussen Dichteren en De Huet is een afhaalcafetaria. Bij de Pitch&Putt (Broekhuizerweg 1) is tevens een horecavoorziening en de mogelijkheid een zaal te huren. Aan de Slotlaan ligt nog een supermarkt.

Verkeer

De Huet ligt aan de spoorlijn Arnhem/Winterswijk; er ligt een station tussen De Huet en Dichteren. Ook stoppen de stads- en streekbussen op verschillende plekken. Vrijwel alle woonbuurtjes zijn 30 km gebied of woonerf. Bijna overal kunnen fietsers gescheiden van de rijbaan op een fietspad fietsen. Er kan gratis geparkeerd worden.

Sport, spel en recreatie

Aan de stadkant van het gebied ligt Sportpark Zuid, waar diverse sportverenigingen hun accommodaties hebben. Aan de Oude IJssel is een jachthaven; hier zit watersportvereniging de Ank. Aan de Bongerd bevindt zich naast een sporthal, waar tevens ruimtes zijn voor buurtactiviteiten, een judoschool. Op bedrijventerrein De Huet staat een sportschool (Fitnesscentrum De Huet, Mercuriusstraat). Verspreid over het gebied liggen verschillende buurtspeelplekken en trapveldjes. Aan de Belderstraat bevindt zich kinderboerderij Kokiezier en aangrenzend, aan de Broekhuizerstraat een Pitch&Putt. De Huet wordt doorsneden door een groene zone met vijvers, trapveldjes en een multiveld. Aan de zuidwestzijde ligt natuurspeelpark de Greephorst. Dit maakt deel uit van de Wehlse Broeklanden, een groengebied waar agrarische activiteit, recreatiemogelijkheden en natuurontwikkeling plaatsvinden.

Activiteiten

Op onderstaand activiteitenoverzicht staan alle activiteiten waar eenieder in Doetinchem Zuid aan mee kan doen.


Afbeelding van de Zuwe

Twitter